Közzétéve:

Hogyan sikerült 21 kilót leadni fél év alatt?

Darabánt Mónika meséli el a siker sztoriját, neki mi kellett ahhoz, hogy teljes életmódot tudjon váltani:

„Mi is kellett ahhoz, hogy magamra szedjek plusz 21 kgt? 5 év helytelen táplálkozás, mozgáshiányos életmód és a kifogások keresése.  

Tavaly decemberben érkezett el viszont az a pont az életembe, amikor azt mondtam, hogy ebből elég… állj! Ez nem mehet így tovább – mondtam, mert abszolút nem éreztem jól magam a bőrömben. Belenéztem a tükörbe, s nem azt láttam, amit szerettem volna. A sírás kerülgetett, amikor nadrágot vásároltam az üzletközpontokban. Ezek persze, mint a ruha vásárlási mizériák, csak külsőleges dolgok, de belül is éreztem, hogy a mélyponton vagyok. Semmiben sem éreztem jónak magam, teljes önbizalomhiányban szenvedtem.

Szó szerint utáltam magam. Elhatároztam, hogy nem akarok önmagam árnyéka lenni, és vissza akarom kapni a régi önmagamat, amikor még céltudatos, magabiztos, csinos, és kiegyensúlyozott voltam.

Hogyan is indult az életmódváltásom?

Először fejben kell elhatározni, hogy mit is szeretnénk elérni. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, hiszen ez egy hosszú folyamat.  Nekem a fő célom az volt, hogy fogyjak, ehhez azonban egy olyan döntés szükséges, amihez nem férhet semmi kétség. Helyesen kell, tehát táplálkoznom!

Kezdetben csak apró lépéseket tettem, hiszen nem vagyok szakértő. Fél év alatt ismertem meg a testemet, hogy mi a jó igazán számomra. Sokan azt vallják, hogy akik nem esznek, nem híznak, vagy aki 6 után nem eszik, az a legjobb. Azonban rá kellett jönnöm, hogy ez tévhit. Pontosan ezért szeretném elmesélni a sztorimat nektek, hogy ki tudjátok küszöbölni ezeket a nehézségeket. Nekem a helyes út megtalálása félévembe került.  

Először teljes kiőrlésű termékek vásárlásával kezdtem, majd utána mellőztem a szénhidrátokat. Vacsorára inkább csak salátákat ettem. Az sem megoldás viszont, hogy egyoldalúan étkezek, mert egy idő után már rá sem tudtam nézni ezekre az ételekre. Önmagában egy ilyen fogyókúra nem segített volna és gyorsan visszatérek a korábbi kerékvágásba, ha ezt követem.

Második lépcsőfok a sport volt, hiszen alapvető feltétele az egészségnek a rendszeres mozgás. Ahhoz, hogy valaki szép, csinos, és egészséges tudjon lenni 30% mozgás és 70% helyes táplálkozás szükséges. Nem akartam puding lenni. Formálódni is akartam, nem csak fogyni.

Csak a kezdet nehéz, mert egy idő után azon kaptam magam, hogy függőjévé váltam ennek az életformának. Függő lettem, mert élvezettel csináltam mind az egészséges táplálkozást, mind a rendszeres mozgást.

 

Mivel jár az egészséges fogyás?

Sokan kérdezték tőlem, hogy hogyan csináltam végig? Mekkora lemondással, szenvedéssel járt? Magamban mosolyogtam, és azt mondtam: „egy percig sem szenvedtem” élveztem minden percét, annak, amit csinálok. Óriási motiváció volt számomra, az első pár kilogramm leadása és a súlycsökkenéssel járó dicséretek. Amikor az ismerőseim csodálkozva néznek, mert hétről-hétre egyre jobban nézek ki.

S akkor jöttem rá, mennyi motivációt, boldogságot, kitartást tud adni nekem, és szerintem sok más ember számára is, egy-egy pozitív visszajelzés. Épp ezért ezzel a bloggal azt szeretnénk elérni, hogy végre ti is higgyetek magatokban!  Higgyétek el, hogy soha semmi sem lehetetlen, csak egy döntés kell hozzá, a megvalósításhoz pedig kitartásra van szükség.  

S tudjátok min lepődtem még meg? Ezek, ahogy fogynak rólunk a kilók, „csak” apró dolgok ahhoz képest, ahogyan, az életem minden területe megváltozott. Minden másban is azt éreztem, hogy újra erős vagyok, képes vagyok bármit elérni, megvalósítani mindazt, amit csak szeretnék. Óriási hitem lett önmagamban.

S ami a legfontosabb, hogy ezt úgy sikerült megvalósítanom, hogy tudom, hogy ez az új ÉLETFORMÁM, ez nem egy diéta követése, nem csak egy kúra volt, hanem az egészséges életmód szemléletét sajátítottam el. Most már tudom, hogy vannak olyan termékek is, amik segítenek ebben, amelyek fogyasztásával folyamatosan jól tudjuk érezni magunkat a bőrünkben, finomak is és közben vigyáznak az egészségünkre.

 

Ezért légy az Olvasónk és Kövess Te is minket, hogy sokkal többet megtudj az egészséges fogyásról, az egészséges életmódról!