Közzétéve:

Keresd, ismerd és találd meg – ÖNMAGAD!

A legtöbben úgy gondolják, jól ismerik önmagukat, hiszen tisztában vannak azzal, mi a kedvenc ételük, színük, illatuk, tudják milyen párra, barátra vágynak, és hogy mire van szükségük ahhoz, hogy feltöltődjenek. Valóban csak ennyit jelentene az önismeret?

Megfordult már a fejedben – Miért élek kérdés?

Két féle ember létezik szerintem:

Az, aki nem találja a helyét, pedig talán mindene megvan, amiről azt gondolja kell az élethez: jó állás, párkapcsolat, barátok, lakás, esetleg már saját család is. Vannak hobbijai, eljár szórakozni, szóval az ideális élet. És valami mégsem az igazi.

A másik típus: Talán nem szereti a munkáját és a kapcsolatai se olyan minőségűek, amire vágyna. Talán az se egyértelmű, miből fizeti be a számláját. Persze szeretne sikeresebb lenni, de valamiért nem haladnak a dolgok előre.

Na jó.. lehet létezik harmadik típus is : a „KIRÁLY”,  akinek tökéletes az élete! (Reméljük) 

Mi lehet a gond?

A kérdés, amit fel kell tenned: van- e olyan dolog az életedben, ami fontosabb neked önmagadnál és amiért keményen dolgozol? Vagyis mi képvisel számodra abszolút értéket?

Sokszor az lehet a gond, hogy csak úgy élünk bele a nagy világba. Keményen dolgozunk, de nem olyasmit, aminek jelentése, értéke van számunkra. Munka után hazamegyünk, belazulunk, tv, internet stb. Jobb esetben kikapcsolódunk, elmegyünk valahová a barátainkkal, vagy a párunkkal. Nem gondolkodunk el rajta, hogy miről is szól az életünk. Nem motivál úgy igazán semmi sem, csak telik az idő.

Szerintem fontos, hogy elkötelezd magad valaminek. Szenteld az életed valami olyasminek, amiben hiszel. Amiért érdemes küzdeni!

Persze mindenkinek más illik az egyéniségéhez, te melyikbe tartozhatsz?

Szépség: Alkoss valami gyönyörűt (pl: fényképészként,divattervezőként, lakberendezőként.)  Valami olyat, ami szép, mert gyönyörködteti az embereket.

Igazság: Tegyél meg mindent, hogy megértsd a világot, kutasd a mély összefüggéseket és segíts az embereknek megérteni őket. (pl: tudósként, kutatóként, íróként.)

Szeretet és együttérzés: Fejezd ki tettekben a szereteted mások iránt! Ne kapni akarj, hanem adni, és ne várj érte semmit cserébe! (önkéntesként, szociális munkásként.)

Társadalmi rend és igazságszolgáltatás: Teremts magad körül békét, nyugalmat, stabilitást.(pl: cégvezetőként, csoportvezetőként, egyéb vezető pozíciókban.)

Kreativitás: Gazdagítsd tovább azt a rengeteg kincset, amit az emberiség eddig felhalmozott! A művészet, kultúra mindenki életére hatással van, elég a zenére, filmekre, irodalomra gondolni.

„ Ha olyasmit csinálsz, amiben hiszel, az nagy hajtóerőt jelent. Lehet, hogy már 24 órája dolgozol, de annyira lelkesít a munkád, hogy nem érzed magad fáradtnak. Tudod, hogy értéket teremtesz vele. Tudod, hogy megéri fáradozni, és ha fáradoztál, akkor utána elégedettnek és boldognak érzed magad.

Tedd magad motiválttá!

Fitina