Közzétéve:

Megalkottuk a világ egyik legegészségesebb növényi fehérjéjét..

Egyáltalán miért van szükségünk fehérjékre?

A táplálékból származó fehérjék aminosavakkal látják el a szervezetet, amire a saját fehérjék felépítéséhez van szükség. Noha az emberi test képes szőlőcukorból korlátozott mennyiségben fehérjéket létrehozni, ehhez rengeteg energia kell, ami aztán más helyeken hiányzik. Ráadásul van 9 úgynevezett esszenciális aminosav, amelyeket a szervezet nem tud előállítani, vagyis csak és kizárólag külső forrásokból juthat hozzájuk.

Fehérjére minden embernek, minden nap szüksége van, nem csak a sportolóknak. A WHO által javasolt, napi minimummennyiség (felnőttek számára) legalább 55 gramm. Általánosságban elmondható, hogy célszerű a testsúlyhoz igazítani a mennyiséget, ami felnőttek számára napi 0,8-2,2 gramm/ testtömegkilogramm (ttkg) között mozog. Amennyiben valaki nem sportol, nem végez fizikai munkát, úgy elég lehet a fenti intervallum alsó határa is, azaz egy 80 kg-os felnőttnek legalább 70 gramm tiszta fehérje fogyasztása ideális naponta.

 

Milyen fehérjével kezdj bele az edzésekbe? 

Bár a megfelelő, normál táplálkozás mindennél fontosabb, a minőségi fehérjebevitel egyik legegyszerűbb és leggyorsabb formáját jelentik a fehérjeporok. Fogyasztásuk további előnye, hogy míg a hagyományos fehérjékkel gyakran jelentős mennyiségű zsírt és szénhidrátot is beviszünk, addig a minőségi fehérjeporok minimális szénhidrátot és szinte semmi zsírt nem tartalmaznak.
A legelterjedtebbek az állati fehérjeporok, mivel azokhoz a legkönnyebb hozzájutni, és a nagy mennyiségű gyártás miatt már egészen alacsony áron is elérhetőek. A legtöbben tejsavót, olykor marhafehérjét fogyasztanak, melyek általában teljes értékű aminosav profillal rendelkeznek, és gyakran még finomak is (ami persze az alapos édesítésnek és aromázásnak köszönhető).

 

Ha finomak és jók is, akkor mégis mi a gond velük?

A tejsavóval kapcsolatos legismertebb probléma, hogy az emberek kb. 30%-a eleve nem fogyaszthat tejalapú termékeket, de mások is tapasztalják, hogy a tejsavó puffasztja őket, nem emésztik jól. Allergén tulajdonsága miatt így hosszabb távon azoknál is problémát okozhat (pl. ízületi fájdalmak, kiütések, tej-, pollenallergia kialakulása), akik korábban teljesen tünetmentesek voltak. A nagy mennyiségű állati fehérje fogyasztást a szakemberek eleve nem javasolják, mivel az megterheli a májat, vesét és hajlam esetén akár súlyos köszvényt is kialakíthat. A tejsavó allergén mivolta volt a legfőbb oka a marhafehérje megjelenésének is, mivel látszólag igen jó alternatívát nyújt: teljes értékű fehérje, ami nem tejből készül. Ez eddig jól is hangzik, de sajnos tejallergiások számára egyáltalán nem javasolt a marha fogyasztása, az úgynevezett keresztallergia miatt. Másrészt pedig a vizsgálatok során az aminosav profilja is igen gyászos képet mutatott, mivel a fehérje általában a marhának azon részeiből kerül kivonásra, melyek már csak hulladéknak volnának jók: inak, porcok, fülek, nyesedékek. Ennek eredménye egy igen gyenge, bizonyos fajtákból a nullához közelítő aminosav profil.

 

Mi a helyzet a növényi fehérjékkel? Nyújthatnak valós alternatívát? 

A tejérzékenység és a vegán táplálkozás mellett a fenti kockázatoknak is köszönhető a növényi fehérjék látványos előretörése és szerencsére ma már csak ritkán merül fel az a tévhit, hogy egy növényi fehérje sosem lehet teljes értékű. Persze valóban nem minden növényi fehérje teljes értékű, ezért is fordul elő, hogy az ilyen fajtákat komplettálják, azaz más növényi fehérjékkel javítják fel.

Teljesen természetes, adalékmentes, minél kevesebb összetevős fajta legyenígy megkímélheted magad azoktól a felesleges anyagoktól, melyekre szervezetednek semmi szüksége nincs és melyek amúgy is csak az értékes fehérjetartalmat csökkentik. Ha fehérjeporról van szó, mindig az ízben köss kompromisszumot, sose a beltartalomban.

 

Irány a Webshop! Kattints a fotóra!

 

A nyers, bio piros banánpor Ecuadorból, a nyers, bio acai por pedig Brazíliából származik. Az Acai por a legjobb választás az egészségmegőrzés szempontjából. Antioxidánsokban gazdag.Már évszázadok óta fogyasztják gyógyhatású, energiát adó gyümölcsként. Immunerősítő tulajdonsága egyedülálló. A legapróbb részletekre is odafigyeltünk, az édesítéshez. Bio stevia levél őrleményt használtunk. Ajánljuk neked, ha napi fehérje szükségleted húsmentesen szeretnéd kiegészíteni, és sportoláshoz is, ha izmaidat szintetikus szerek nélkül fejlesztenéd.

 

 

 

 

Irány a Webshop! Kattints a fotóra!

A csokoládés ízért a perui nyers criollo kakaópor a felelős. Egy kis maca port is csempésztünk a mixbe, ami egy gyökérzöldség. Rendkívül gazdag tápanyagokban, valamint energetizálókban, ezért sokan úgy gondolják, hogy ez a világ egyik legjobb természetes kiegészítője. Majdnem olyan, mint egy komplett multivitamin készítmény, és összetett tápanyagtartalmának

köszönhetően a szuperételek egyikének minősítették. Erősítő, állóképesség javító hatása, valamint a jobb érzelmi állapot elősegítése is. Az egyik legjelentősebb tulajdonsága mégis a hormonháztartásra gyakorolt szabályozó, serkentő és kiegyensúlyozó hatása mind férfiak, mind a nők esetében. A legapróbb részletekre is odafigyeltünk, az édesítéshez cukor helyett bio stevia levél őrleményt használtunk. Ajánljuk neked, ha napi fehérje szükségleted húsmentesen szeretnéd kiegészíteni, és sportoláshoz is, ha izmaidat szintetikus szerek nélkül fejlesztenéd.

Ha most vásárolsz 2017.10.26 – 2017.11.09- ig  AJÁNDÉK Sószappant kapsz termékeid mellé!

 

Kattints a képre és vásárold meg most !