Közzétéve:

Miért nehéz változtatni?

Sokkal könnyebb ülni a biztos rosszban, mint elindulni a bizonytalan jó felé.

Ha pedig mégis elindulsz egyfajta változás felé, akkor az első botladozásnál feladod. Azután már meg sem próbálod. És ha nem sikerült elsőre, esetleg hatodikra sem, akkor inkább leül az ember, és siránkozik saját hiányosságain, mint hogy tovább próbálná. Miért? Elolvastál sok könyvet, láttál sok embert, akik elmondták, hogy mi kell a boldogságodhoz? És még sem vagy boldog. Miért?

Mert sajnos ilyenek vagyunk, én magamról is tudom,  ha éppen valami nem jött össze azonnal, ráfogtam ez nem fog menni, nem vagyok képes rá, ez nem én vagyok, nem nekem való stb. Majd azon kaptam magam, hogy lehet türelmetlen vagyok? Mire magunkat megismerjük, ahhoz is rengeteg idő kell, egyáltalán mondhatjuk azt valaha is, hogy én ilyen, vagy olyan vagyok?  Hiszen folyamatosan változunk, változik a személyiségünk, az élethelyzetünk, az igényünk. Egyik nap még boldoggá tesz valami, a másik nap már nem. Sok apró élmény létrehoz bennünk egy változás-ellenes blokkot. Ezek miatt például az ember inkább választ sok évig egy szenvedéssel teli kapcsolatot, mint hogy merjen tenni ellene. Tehát választunk egy biztos pontot, ahol olyan élményeket kapunk, amiktől nem is biztos, hogy boldogok vagyunk, mint hogy maguk vegyük kezükbe az irányítást, és meg tudjuk mitől is vagyunk boldogok. El sem tudjuk képzelni, hogy lehet másképpen is csinálni. És mivel el sem tudjuk képzelni, ezért meg sem próbáljuk.

Mit lehet tenni? Két megoldás létezik! Megoldás? Hogy lehet ilyen mondani, hogy megoldás, miközben abban a helyzetben, nem tudjuk.

Első: Elhagyod a mostani életed egy bizonytalan jövőért, ahol esetleg új fájdalmakkal találkozol, ahol újra át kell élned valami szörnyűséget. Esetleg olyat, amit még nem ismertél.

Második: Előfordulhat, hogy sikerül, hogy jól csinálod, amit elterveztél. De lehet, hogy nem.

Elmondom azt, amit én tapasztaltam:  Amit keresünk, amire egész életünkben vágytunk, az ott van ebben a” LEHET-ben.”  Aki nem hiszi, járjon utána. És aki utánajár, az megtalálja.

Lehet, hogy közben tengernyi kínon kell keresztülmennünk, de a végén biztosan elérkezünk oda, ahova indultunk. Ez garantált. Két dolog, amit észben kell tartanod: el kell indulni, és nem szabad abbahagyni.